Відпочинок в Криму. Відпочинок в Карпатах, Україні



Спецпропозиція

• Клен
Івано-Франківська область



• Красная хата
Івано-Франківська область



• Затерянный Мир
Крим


Новини туризму

Летом в Крым пустили больше поездов

Билеты на поезда дешевеют

Авиакомпания МАУ открыла воздушное сообщение между Донецком и Львовом

Интересные места для отдыха во Франции

Свето-музыкальный фонтан - новая достопримечательность Кракова

Гонконг приглашает туристов на Фестиваль лодок драконов

Отели Park Inn меняют бренд



Новини туризму

Екскурсія на дачу Ющенка за 50 грн: ажіотажу немає - без паспорта не пускають

02.09.2009

На карпатську дачу Віктора Ющенка тепер можуть подивитися "прості смертні ". У держрезиденцію "Синьогора " в селі Стара Гута на Івано-Франківщині, де гостювали Депардьє і Саакашвілі, стали водити екскурсії, коли господаря немає "дома".

Квиток коштує 50 грн (дитячий - 20), а якщо їхати в екскурсійному автобусі з Івано-Франківська, тур обійдеться в 145 гривень. За ці гроші після "хатинки " нагодують, прокатають по підвісний дорозі і звозять до монастиря.

У турагенції скаржаться, що ажіотажу немає. Раз на два тижні набирається група з 20 осіб. Можливо, бажання відбивають бюрократичні зволікання. За п'ять-шість днів потрібно подати копії паспортних сторінок та ідентифікаційного коду, які адміністрація "Синьогора " висилає на перевірку до Києва. Крім того на вході відвідувачів перевіряє охорона на наявність колючих і ріжучих предметів. На дачі Ющенка заборонено фотографувати.

Від Івано-Франківська до Гути близько години їзди. Ідеально рівна дорога, обрамлена ліхтариками, починається лише після таблички "Синьогора". Президент, пояснюють селяни, зазвичай прилітає на гелікоптері.

При під'їзді до села поряд з хатками в очі кидаються дорогі котеджі. За словами селян, ціна за сотку тут близько 5 тисяч доларів.

Колись тут були мисливські угіддя імператора Франца-Йосипа. Дім Ющенко - справжній палац. Туристам розгледіти апартаменти зсередини не дають. Заводять лише в хол розміром з футбольне поле: мармурова підлога фойє, величезні зелені колони, масивні люстри та каміни. Відвідувачів також водять на пасіку, де бджолами займається найнятий пасічник, двір зі свинями, звіринець з фазанами, оленями, ведмедями Мішею і Дашею, яких, як кажуть, глава держави любить пригощати булкою з медом.

Туристів також пригощають ложкою президентського меду, а потім у колибі годують банушем та грибною юшкою.

Гутовці скаржаться, що з появою резиденції їм непросто потрапити у грибні місця. За словами селянина Микола Іванович: "Велику частину лісу, який годував нас ягодами та грибами, віднесли до території резиденції і огородили".

Як повідомлялося, у розпорядженні президента Віктора Ющенка більше десятка офіційних резиденцій - більше, ніж у лідерів інших європейських країн. До речі, утримання народних обранців також обходиться державі недешево. Так, оклад депутата складає близько 6,1 тисяч гривень. З урахуванням премій і надбавок сума зростає до 13,5-14,5 тисяч гривень. Якщо народний обранець очолює підкомітет або комітет, його дохід може досягти і 17 тисяч.

Читайте также:

Ще новини
Головна | Приватні садиби | Санаторії і профілакторії | Готелі і кемпінги | Пам'ятки України | Оголошення