Відпочинок в Криму. Відпочинок в Карпатах, Україні



Спецпропозиція

• Клен
Івано-Франківська область



• Красная хата
Івано-Франківська область



• Затерянный Мир
Крим


Новини туризму

Летом в Крым пустили больше поездов

Билеты на поезда дешевеют

Авиакомпания МАУ открыла воздушное сообщение между Донецком и Львовом

Интересные места для отдыха во Франции

Свето-музыкальный фонтан - новая достопримечательность Кракова

Гонконг приглашает туристов на Фестиваль лодок драконов

Отели Park Inn меняют бренд



Новини туризму

«Чесний Візир» вже на підході

25.10.2009

Найближчим часом на автодорогах України з'являться нові прилади, що фіксують порушення швидкісного режиму. У відмінності від нинішніх «Візирів», їх встановлять стаціонарно, а працювати вони буду в автоматичному режимі, як того і вимагає українське законодавство.

Про те, що Міністерство внутрішніх справ почало закупівлю модернізованих приладів фіксації швидкості «Візир-2», недавно повідомив на прес-конференції глава МВС Юрій Луценко. За словами головного міліціонера країни, вони працюватимуть в автономному режимі і избавят співробітників автоінспекції від нав'язливих хабарників на дорогах, оскільки зупиняти водіїв після фіксації порушення тепер не знадобиться.

Нагадаємо, що на початку вересня Генпрокуратура винесла розпорядження начальникові Державтоінспекції Сергію Коломійцу з вимогою не штрафувати водіїв, що перевищили швидкість, без їх відома. Незаконним використання «Візиря» визнали і в Державному комітеті спеціального зв'язку, оскільки прилад не проходив сертифікацію.

По словах Луценко, МВС вже отримало висновок Держстандарту, згідно якому різниці в роботі «Візиря» в автоматичному і не автоматичному режимах немає. «На наш погляд, це відповідь на питання прокуратури про режим роботи «Візиря», - відзначив Юрій Луценко. На його думку, необхідність складати протокол у присутності водія приведе до зростання корупції. Луценко сподівається, що з «Візирем-2» вдасться відновити і «листи щастя» із сповіщенням про штрафи.

За деякими даними, тестування «чесного Візиря» вже ведеться в Київській області і в Донецьку. Зокрема, шість таких камер коштують на Житомирській і Одеській трасі. А всього ДАІ замовило для Київської області 60 штук - по десять на шість трас, які виходять з Києва.

Новий прилад - «TruCam» американського виробника «Laser Technology» - є два в одному - радар і відеокамеру. Як завіряють розробники, в нім враховані всі погрішності російського «Візиря», що робить його практично безпомилковим.

Основною відмінністю від нині усюдисущого «Візиря» є те, що виміри швидкості робляться не за допомогою радіохвиль, а за допомогою лазерного променя. На практиці виходить, що прилад кожні 2 секунди посилає сигнал у напрямі руху автомобілів. Як тільки якась машина перевищить швидкість, «чесний Візир» відразу ж це зафіксує. А на знімку буде видно, на який автомобіль був націлений промінь. Така технологія дозволяє з точністю виявити порушника навіть в щільному потоці машин. Ще одним плюсом американського ноу-хау є і те, що в приладі встановлений GPS- приймач. Тому на фотографії будуть вказані цифри з широтою і довготою місця, де був зафіксований автомобіль.

Тим часом, ДАІ посилює санкції до водіїв, що проштрафилися. Злісні порушники ПДД, які принципово не платять штрафи, тепер можуть залишитися без машин. Виконавча служба вже вилучає автомобілі в рахунок оплати боргів по штрафах. За даними прес-служби Департаменту ДАІ, в Дніпропетровській області було вилучено 29 автомобілів. Власники 14 з них сплатили штрафи і повернули свої транспортні засоби. Ще близько 10 авто, господарі яких заборговували державі понад 100 тис. грн., можуть бути вилучені найближчим часом. Подібні заходи застосовуватимуться до боржників у всіх регіонах України.

Читайте также:

Ще новини
Головна | Приватні садиби | Санаторії і профілакторії | Готелі і кемпінги | Пам'ятки України | Оголошення