Відпочинок в Криму. Відпочинок в Карпатах, Україні



Спецпропозиція

• Клен
Івано-Франківська область



• Красная хата
Івано-Франківська область



• Затерянный Мир
Крим


Новини туризму

В Киеве открывают бесплатные катки и лыжные трассы

Дача президента Ющенко станет национальным парком

220 туристам из Украины предложили пожить в аэропорту 4 дн

Для украинцев будет проще получить визу в ОАЭ

В Коктебеле построят болгарскую деревню

В 2010 году Канада для украинцев упростит визовый режим

Гірськолижний комплекс «Вишгора» пропонує нічні катання: 7 раз на тиждень до кінця року!




Новини туризму

Новий рік у Львові буде дорогим?

17.12.2009

Дешеві свята у Львові не будуть, хоча власті Львова спільно з отельерами і рестораторами пропонують знижки і насичену різдвяну програму.

Окрім жителів українських мегаполісів (Київ, Харків, Одеса, Донецьк, Дніпропетровськ), які вже давно освоїли львівський зимовий маршрут, цього року відсвяткувати Новий рік і Різдво у Львові виявило бажання немало росіян.

На думку експертів в туризмі, що цього року Львів відвідають більше туристів на 10-15% по порівнянню торішніми новорічними результатам.

Нагадаємо, що 19-20 грудня у Львові пройдет акція «Віхідні у Львові». Туристи, що відвідали в ці дні місто, можуть розраховувати на знижку в 50% на розміщення в готелях і живлення в міських ресторанах. Відзначають, що знижки, швидше за все, поширюватимуться лише на дорогі пропозиції. Наприклад, в найбільш популярних готелях середнього класу (вартість стандартного номера - до 500 грн. в добу) за півціни можна буде селитися лише в номерах люкс, повна вартість яких дотягує до 800- 1 тис. грн. в добу.

Не радує і ситуація з орендою квартир. Новорічні орендні ставки удвічі перевищують стандартні. Винайняти однокімнатну квартиру середнього класу в історичному центрі Львова дешевше 500 грн. в добу зараз практично нереально, хоча ще в початку грудня ціни стартували з 350 грн.

Цього сезону спостерігається досить високий попит на житлі в порівняно віддалених мікрорайонах, зокрема в Шевченківському і івано-франківському, які знаходяться в 15-20 хвилинах їзди від центру, але дозволяють зняти недорогі квартири по 250-300 грн. Але пошуки економних варіантів не заводять туристів дуже далеко.

Але VIP-туристов, готових платити за знімне житло по 800-1500 грн. цього сезону на подив малий. Якщо в минулі роки елітні квартири практично не були порожні, то зараз на 10 пропозицій доводиться не більше двох потенційних клієнтів.

За двокімнатну квартиру просять 2,5 тис. грн., за трикімнатну - 3,5 тис. грн. на 5 днів. На два-три дні квартиру буде знайти важко. Причому у міру наближення свят апетити львів'ян будуть лише зростати.

А ось деякі господарі навмисно притримують квартири, аби після 20 грудня, коли передноворічний ажіотаж досягне піку, здати свої апартаменти вже не за подвійною, а по потрійною ціною.

Зараз зняти номер в готелі середнього класу або міні-готелі, не говорячи вже про заміські комплекси, де вартість мешкання стартує з 200 грн. в добу, можна набагато дешевше, ніж аналогічну по рівню комфортності квартиру. Причому в готельний тариф, як правило, входить сніданок і користування готельною інфраструктурою (тренажерним залом, басейном і ін.), чого господарі приватних апартаментів надати не можуть.

У готелі «У Бюргера» на Новий рік пропонують номер за 375 грн. в добу. Але надбавка анулюється, якщо гість готовий, сплативши $100, приєднатися до банкету в готельному ресторані.

Пакетний продаж оголосили і в «Леополісе»: три дні в апартаментах готелю і новорічну програму стоять від 310 євро з людини.

У готелі «Еней» на свята селять за стандартним тарифом (780 грн. за двомісний номер), проте знімати апартаменти необхідно не менше чим на три дні.

Деякі готелі як обов'язкова вимога до постояльців виставляють і покупку вхідного квитка на новорічну вечірку, причому ціни кусаються: навіть готелі середнього класу за дуже посередню програму і мізерне меню просять по $100 з людини, що незрідка дорожче, ніж добова оренда номера.

Серед найбільш ходових варіантів в турагентствах називають заміські мотелі в Брюховічах і Вінниках. Вони розташовані недалеко від міської смуги і, окрім переваг для мандрівних на власному авто (стоянка) і недорогих номерів (200-350 грн. в добу), можуть запропонувати природні пам'ятки, оскільки знаходяться поблизу лісопаркових зон.

Читайте также:

Ще новини
Головна | Приватні садиби | Санаторії і профілакторії | Готелі і кемпінги | Пам'ятки України | Оголошення